“Ask not what your country can do for you…”

Oproep tot oproer:https://www.facebook.com/groups/219641659132535/?notif_id=1586188053149347&notif_t=groups_member_joined

Als binnen afzienbare tijd het terug naar ‘normal’ afgekondigd wordt, gebeurt dat het best volgens een plannng eb met het uitzetten van een aantal conditios sine qua non’s

We willen geen tweede vrijdagavond-orgie maar een geleidelijke teruggang.

Wat wel of niet terug toegankelijk wordt moet volgens een welbepaalde regie/logica verlopen

Het is nu al onbegrijpelijk dat hobby-diy- en  ijzerwinkels en tuincentra ( zonder dierenvoeding) dicht afficheren. Zeker nu er tijd zat is voor dingen herstellen, huisvlijt allerhande en recycling.

Ik hou het voorbeeld aan omdat we de economie zachtjesaan in de richting van o.a. minder  afval, duurzamere goederen en recyclage moeten drijven.

Het is niet omdat de supermarkten nu schijnbaar ‘ de redding’ zijn dat we onverminderd door moeten gaan met princessenboontjes uit Kenia en aardbeien het hele jaar. De ‘distributiesector’ want zo heten supermarkten moeten de kaart van lokale productie spelen en een bouwstop en zelfs een afslanking doormaken ten voordele van de ‘corner shops’, verpakkingswoede’ aan banden gelegd.

Dit zijn maar losse grepen en we moeten in een platformtekst concrete lijnen uitzetten.

Ik doe een  eerste poging:

  1. We moeten in de onmiddellijke toekomst tonen dat het ons menens is. Dat we verandering willen en dat in plaats van te denken dat we als we maar hard genoeg roepen, de politiek of het beleid het voor ns gaat uitvogelen.
  2. We gaan ons consumptiegedrag grondig moeten aanpassen: eten, reizen, mediagebruik: De consumptiemaatschappij bedient ons immers op onze wenken. Als wij niet eensgezind en massaal anders gaan ‘verbruiken’ dan  de aanbieders  niet veranderen.
  3. De bestaande economie gewoon terug opstarten, werknemers onder druk zetten in naam van de relance ( ‘de achterstand inhalen’) is uit den boze. Die economie moet herdacht worden en navenant de tewerkstelling
  4. Jobs, jobs, jobs koste wat koste; no passeran. Elke bijdrage tot het verhogen van de welvaart en het welzijn wordt  vergoed en dus voortaan betaald. Betalend vrijwilligerswerk, huisarbeid, mantelzorg wordt dus ook in het Bruto Nationaal Product verrekend ( en belast en bijdragend tot sociale zekerheid-

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: