“Die chinezen hebben gewoon heelder hoofdstukken schaamteloos gekopieerd

« Jaren research,  maanden zelfopgelegde quarantaine, verblijf in intensive care na opzettelijke besmetting met Sars. Allemaal een maat voor niets. De actualiteit is me voorbijgesneld. De werkelijkheid overtreft de fantasie ». Aan het woord is Jostein Beyers een  beloftevolle auteur die zijn eerste boek ging publiceren , een fantasy novel, over de wereld na een verschrikkelijke pandemie. « Ik had het niet zien aankomen.  Eind december  was er de eerste Corona-uitbraak  in China. Dat leek een meevaller maar uiteindelijk hebben die Chinezen heelder hoofdstukken uit mijn script schaamteloos gekopieerd. Copyrights, auteursrechten, mijn hoela voor je het weet ligt er een bootleg van je boek in iedere Blokker. Nou dat leek even te bedaren tot er een kopie opdook in Italië. En toen wist ik het : die veertig prints voor de uitgevers, daar kon ik mijn reet mee afvegen. Nee en dan moest je die virologen horen die ik medio 2017 interviewde : «  Je bakt het wel heel bruin, het komt heus niet zo ver, maar stuur een boek als het uit is ». Alles stond in het boek, hamsteren, opsnijden op sociale media, balkonserenades,  het mondmaskerdebat, ophokplicht  behalve dan dat er uitgerekend wc-papier gehamsterd zou worden. Dat wou ik de lezer niet in zijn ram reeten. Wat ik nog kan doen, wel ik heb alvast bij de FOD een auteursrechterlijke klacht ingediend wegens plagiaat »

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: